Vänsterpartiets Gunnar Bergman kliver av

Gunnar Bergman kliver av alla sina politiska uppdrag inom kommunen och även inom Vänsterpartiet.

Vänsterpartiets Gunnar Bergman kliver av alla uppdrag inom kommunen och partiet.

Vänsterpartiets Gunnar Bergman kliver av alla uppdrag inom kommunen och partiet.

Foto: Thomas Lövgren

Kiruna kommun2019-10-07 18:10

– Jag har haft uppdrag på något sätt inom paritet sedan jag var 13 år. Egenligen konstant sedan jag blev aktiv har jag haft någon typ av uppdrag, både lokalt runt om i landet där jag har bott för tillfället eller så har jag jobbat för partiet på olika sätt eller haft parlamentariska uppdrag. Nu känns det som ett bra läge att ta en paus och kanske försöka göra någonting annat också, säger Gunnar Bergman. 

Han har tidigare haft pauser, men den här gången har han sagt upp alla uppdrag. 
–  Får se om man kan få ordning på resten av livet sås att säga. Det är ganska tungt att vara personvald parlamentariker, särskilt med de uppdrag som jag har haft, med ständig jour dygnet runt som socialnämndens ordförande som jag höll på med i åtta år. 
–  Sedan tycker jag inte att mans ka ha parlamentariska uppdrag hur länge som helst, det är också partiets uppfattning när vi pratar om uppdrag. Så det var nog dags kände jag att göra någonting annat ett tag.  

Han tycker att läget passar bra just nu eftersom partiet sitter i opposition och det är mitt emellan två val. 
– Nu har man tid att jobba fram nya ansikten och nya kandidater framöver till valet. Vad som händer framöver vet jag inte, jag måste känna efter hur det känns. Jag har hållit på med det här hela mitt liv så det kanske blir jättetomt och då kanske jag kommer tillbaka. 
Har du något annat inplanerat. 
– Nej, egentligen inte, jag tar det lite som det kommer. Kanske plugga lite, sådant som man har försakat genom livet, kanske något helt annat. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!