Vad är det här för j*%&a väder?

Löningsfredag och snart juni. Då bjuder Norrbottensvädret på regn och snö.

24 maj 2019 07:46

En väderfront som ligger i stort sett stilla över norra Norrland ger regn och i inlandet snö, med varierande intensitet. Men helgen då? Kan vi få något fint grillväder?

Nej, då fortsätter det ostadiga vädret med flera regnområden som ska passera. Så även nästa vecka, så ni kan räkna med 5-10 grader den närmaste tiden, enligt SMHI:s meteorolog Per Lundgren.

Kusten

Regn, säger SMHI:s prognos för Luleå, Piteå och andra platser vid Norrbottenskusten. Lite glädjande är iallafall att regnområdet ska minska från senare delen av dagen. Räkna med smått kyliga 5-10 grader. Det fortsätter regna framåt natten, men mest uppehållsväder med fortsatt mycket moln och 1-6 grader. Mest nordostlig eller ostlig vind.

Inlandet

Regnet täcker även stora delar av Norrbottens inland men i väster kommer regnet i form av snö. Regnområdet ligger i stort sett still, men försvagas. Prognosen säger 1-6 grader. Men i norra Tornedalen kan det till en början bli en del sol och något högre temperaturer. Fram på natten blir det mest uppehåll men även där med mycket moln och då 0-5 grader. Växlande vind.

Fjällen

Räkna med snö i fjällen, men även här försvagas nederbördsområdet och i norr blir det mest uppehåll. Under dagen övergår snöfall delvis i regn. Det ser ut att bli omkring 0-5 grader. I natt blir vädret delvis uppsprickande med någon minusgrad. Sydostlig vind, på utsatta platser lokalt frisk.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Mathias Asplund