V fördömer Fors moderatattack

På söndagen fick det uppmärksammade twittret av vänsterpartisten Simon Fors sin kulmen. Då tog vänsterpartiets distriktsstyrelse avstånd från Fors kommentarer på sin blogg där han bland annat skriver att "moderater förtjänar bly".

13 juni 2011 06:00

Det var för en vecka sedan som Fors, som är både kommun och landstingspolitiker, på sin egen twitter förkunnade att han "hatar moderater av hela mitt hjärta", "inga moderater förtjänar annat än bly", "alla tänkande människor förespråkar väl Per Gudmundssons avrättning?" (Gudmundsson är Svenska Dagbladet ledarskribent, reds. anm) samt att "monarkin är på nedgång, jag är beredd att rigga giljotinen".

Simon Fors twittrande med detta innehåll skapade upprördhet och Moderaternas gruppledare Mattias Karlsson tillskrev landstingledningen om Fors uttalanden som ska ha skrämt ledamöter och deras barn. Han betonade också att Vänsterpartiet måste ta tag i saken fort eftersom Fors både sitter i landstingsfullmäktige och är suppleang i landstingsstyrelsen.

"Det farliga är inte Fors skriverier i allmänhet utan att de kan trigga igång en del människor", skrev Mattias Karlsson.

Nu i helgen har alltså Vänsterpartiets distriksstyrelse haft möte och gjort ett uttalande till media i frågan.

Inte förenliga med V
Christina Snell Lumio säger efter mötet:

- Vi har nu antagit ett uttalande, där vi säger att Simon Fors uttalanden är oförenliga med Vänsterpartiets åsikter om människors lika värde och åsiksfrihet, säger Snell Lumio som förklarar att distriksstyrelsen klart tar avstånd från det Fors skrivit på sin twitter.

Några övriga reprimander gentemot Simon Fors blir det inte enligt Snell-Lumio.

- Nej, det är bara det här uttalandet.

Har ni uppmanat Simon Fors att be om ursäkt eller liknande?

- Nej det här är den enda kommentar vi vill ge, säger Snell-Lumio.

Kuriren har sökt Simon Fors men ej kunnat nå honom för en kommentar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!