Upprustning av Rakethallen inför seriespel

Kiruna AIF:s herr-innebandylag har gått upp i division 1. Nu satsar kommunen på Rakethallen för att anpassa lokalen till seriespelet för 82.000 kronor. Något som även gynnar skolelever enligt vice kommunalrådet.

6 juni 2019 16:37

I februari i år beviljade fullmäktige 14.000 kronor för att säkerställa att det fanns nya innebandysarger, både för innebandyn och till skolans idrottsundervisning. Nu behövs ytterligare 68.000 kronor för att möta innebandyförbundets krav på hemmaarenor i division I.

För Kiruna AIF är det Rakethallen som nu alltså måste rustas upp men enligt Stefan Sydberg (M), vice kommunalråd, handlar det om investeringar som antingen behövde göras eller som även gynnar skolan.

– Det är normalt förfarande i kommunen att man i alla fall står för basmaterialet, och det gäller oavsett serie. Den befintliga sargen var slut och behövde bytas upp. Vi valde att köpa in den i kommunal ägo för att den skulle kunna nyttjas av alla, i annat fall hade AIF ägt den. Och för att slippa fler diskussioner om vem som äger vad i kommunens lokaler, säger Sydberg.

Bland de åtgärder som måste göras är nya vikbara handbollsmål till en kostnad av 23.000 kronor, en uppgraderad ljudanläggning på 30.000 kronor och en sol-avskärming för 15.000 kronor.

– Det gynnar även skolan att ha en ljudanläggning som fungerar i hallen och det har varit problem med mörkläggningsgardinerna. Nu vi tog tag i saken då skolan inte har gjort något äskande. Har vi tur slipper vi köpa in handbollsmålen om de som finns kan gå att rulla ut i korridoren. Det är en säkerhetsfråga och måste kollas upp mer, säger Sydberg.

Kommunstyrelsen har beviljat pengarna, men det slutliga beslutet om 68.000 kronor för Rakethallens anpassning av seriespel ska slutligen tas i kommande fullmäktige 10:e juni.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ulrika Huhtaniska