Så här vill de utveckla Jopikgården

I dag har ett tioårigt avtal tecknats med Brändö Skärgårdsturism AB. De planerar stora förändringar på Jopikgården.

Ny regi. Jopikgården på Hindersön får nya hyresgäster.

Ny regi. Jopikgården på Hindersön får nya hyresgäster.

Foto: Stig Nordlund

Turism2016-10-21 08:43

Se klippet ovan där Daniel Sundström från Brändö Byggservice berättar mer om expansionen. Och han svarar på den viktiga frågan: Kommer man fortfarande att kunna äta våfflor på gården?

Brändö Skärgårdsturism är ett nybildat företag som är bildat av företagen Brändös Byggservice, Brändö Konferens & Fritidsby och Brändö schakt. I ett pressmeddelande meddelar fritidschef Helén Wiklund Wårell att de har fått förtroende att ta över Jopikgården med uppdraget att vidareutveckla verksamheten på Hindersön.

– Vi är jätteglada över att skriva avtal med en välkänd samarbetspartner som under ett flertal år verkat i branschen med ambition att ständigt utvecklas säger fritidschef Helén Wiklund Wårell i ett pressmeddelande.

– Vi brinner alla för skärgården och kommer att fortsätta jobba stenhårt för att bidra till dess utveckling säger Daniel Sundström från Brändö byggservice.

De nya hyresgästerna planerar för expansion. Under de kommande åren planeras projekt som kommer att förbättra personalboendet, renovera "dränglängan" till hotellrum, bygga ett bättre kök sant en ny bastu/spa-anläggning. Kraft kommer även att läggas på att marknadsföra gården utomlands för att locka till sig turister. Detta väntas de kunna göra genom att medverka vid en internationell turistmässa i London i november.

Övertagandet kommer att formellt ske från den 1 november.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!