Tungt avhopp mitt i kaoset: "Hade slutat även om det gått bra"

Mats Gustafsson hoppar – mitt i Norrtågs kris – av som verkställande direktör för operatören Tågkompaniet. "Jag brinner inte för det här på samma sätt som jag har gjort tidigare", säger han till Sundsvalls tidning.

8 februari 2018 09:10

Norrtåg har haft en tuff vinter. En tredjedel av de planerade resorna har fått ställas in på grund av fordonsbrist, och merparten av de tåg som gått har varit försenade. Under gårdagen uttalade Mats Gustafsson också sig om problemen.

– Vi gör allt vi kan för att lösa det. Alla tillgängliga resurser har satts in. Att vi sedan inte lyckats är förstås frustrerande, sa han då.

Bara några timmar senare meddelade Mats Gustafsson att han avgår från posten som verkställande direktör.

– Hade det varit SHL hade det legat nära att byta ut coachen med den prestation vi visar upp nu. Men nej, så är det inte, även om man skulle kunna tänka sig att jag har fått sparken. Det här är en process som vi inledde för ett år sedan. Och nu var vi så långt framme i processen att det var dags att tala om för organisationen att den är i gång och att en ny person ska in. Sedan kan man tycka att det är klokt att det sammanfaller med det här. Men jag hade slutat även om det gått bra, sa han till Sundsvalls tidning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!