Trump varnar Khamenei: Var försiktig

18 januari 2020 00:57

USA:s president Donald Trump råder Irans högste ledare, ayatolla Ali Khamenei att "vara försiktig med vad han säger". Uttalandet kommer efter det att Khamenei lett fredagsbönen i Teheran för första gången på flera år.

"Den så kallade 'högste ledaren' i Iran, som inte har varit så mäktig på senaste tiden, hade en del elaka saker att säga om USA och Europa", twittrar Trump som svar på Khameneis uttalanden i samband med fredagsbönen.

"Deras ekonomi håller på att krascha och folket lider. Han borde vara väldigt försiktig med sina ord", fortsätter Trump.

Under den senaste månaden, då Iran sått på randen till krig med USA och av misstag skjutit ner ett ukrainskt trafikflygplan, har Khamenei legat lågt.

När han väl valde att träda fram och hålla i fredagsbönen i Teheran för första gången på åtta år fokuserade han främst på USA:s dödande av den iranske toppgeneralen Qassem Soleimani. Attacken visar på USA:s "terroristiska väsen", sade ayatollan, enligt Reuters översättning, medan åhörarna skanderade "död åt USA".

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-AFP-Reuters