Hoppas på succé med nya skotertaxin

Trött i benen? Ingen fara. I år kan du hoppa på en skotertaxi när du inte känner för att promenera.

Skotertaxi. Från vänster Ahmed Hassan, Roland Andersson, Pia Emretsson.

Skotertaxi. Från vänster Ahmed Hassan, Roland Andersson, Pia Emretsson.

Foto: Lennart Jönsson Fotograf

Transport2017-01-26 06:30

Skotertaxi-turerna går mellan Arctic Camp Jokkmokk och Östra skolan i båda riktningarna under marknadsveckan.

Initiativtagarna till skotertaxin är Arctic Camp Jokkmokk som hyr maskinerna av Samelandsresor.

– Vi hade planer på skotertaxi i fjol men lyckades inte lösa allt i tid, så i år har vi fixat så att vi kan köra. Vi hoppas att det ska bli en succé, säger förväntansfulle Pia Emretsson, campingchef.

Taxituren mellan campingen och Östra skolan kostar 150 kronor per person och går några timmar på förmiddagen, eftermiddagen och kvällen under marknadsveckan. Betalning sker i receptionen på Arctic Camp Jokkmokk.

– Det blir ett roligt alternativt för de som aldrig har åkt skoter. Många av våra gäster vill gärna låta bilen stå i motorvärmaren och ta sig upp till området på annat sätt, det är svårt att få tag på vanlig taxi och det går inga specifika bussar hit, förklarar Emretsson.

Vad har ni fått för reaktioner hittills?

– Det finns ett intresse. Det har ringt en del folk som vill boka skotertaxin redan i förväg men vi har sagt att vi inte tar emot några bokningar, utan man får hoppa på den de tider som den går.

Gäster från olika delar av världen väntas komma till Arctic Camp Jokkmokk och stugorna är fullbelagda under marknadsveckan.

– På campingsidan är det mest svenskar men vi har även ett danskt gäng som kommer hit varje år. Jag håller tummarna att det inte ska bli allt för kallt och hoppas att gästerna kommer få det mycket trevligt under marknaden, säger Pia Emretsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!