Tomten har hunnit till Kallax

Kallax intresseförening har traditionsenligt ordnat julmys i byns fina bygdegård. Populärast var helt klart tomten. Från skogarna kring Kallax dök han plötsligt upp.

10 december 2018 09:11

För femte året i rad arrangerade Kallax intresseförening julmys i bygdegården andra söndagen i december. Drygt 30-talet barn och minst lika många vuxna var närvarande. 

Det fanns möjlighet att göra kreativa julpynt eller äta julgröt med tillbehör. 

Dom som ännu inte fått Kallaxboken fick sitt exemplar. Den delades ut av intresseföreningens kassör Kristin Grimståhl. Titti Chrunak har trots att hon bott drygt tio år i byn inte fått sitt exemplar förrän nu. 

När tomten med tomtemor kom, tisslades och tasslades det bland barnen. Tomtemor höll i traditionella juldanser där ”Prästens lilla kråka” var den stora favoriten. Alla dansade så de nästan ramlade ut genom bygdegårdens väggar. Kallaxtomten är ju den riktiga tomten och för att orka komma igen på julaftonen stärkte han sig med julgröt. 

En lite tidig God Jul önskar Kallax Intresseförening till alla. Och då det är nära jul och man ska vara snäll så gäller det även Måttsund denna gång.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!