Thunberg i Schweiz inför ekonomiskt toppmöte

17 januari 2020 14:15

Tusentals schweizare deltog under fredagen i en klimatdemonstration i staden Lausanne. Demonstrationen äger rum dagar innan det ekonomiska toppmötet Världsekonomiskt forum inleds i Davos, och besöks bland annat av klimataktivisten Greta Thunberg.

Hittills har vi inte sett något tecken alls på att det görs något på riktigt kring klimatet. Det måste förändras, sade Thunberg till demonstranterna, som gav henne ett välkomnande värd en rockstjärna, enligt nyhetsbyrån AFP.

Med budskap som "förändra systemet, inte klimatet" marscherade demonstranterna genom staden och passerade bland ett kontor för storbanken Credit Suisse, som den senaste tiden fått utstå kritik för dess investeringar i fossila näringar.

Precis som förra året kommer Greta Thunberg att medverka på Världsekonomiskt forum , som besöks av bland annat USA:s president Donald Trump. Under toppmötets första dag, den 21 januari, kommer hon att delta i två panelsamtal. Det ena handlar om en hållbar framtid, det andra om hur världen kan undvika en klimatapokalyps.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT