Thunberg hyllas av Obama efter möte

17 september 2019 23:37

USA:s förre president Barack Obama hyllar svenska klimataktivisten Greta Thunberg efter deras andra möte. Första gången de träffades var när Obama besökte Sverige i somras, nu var det Thunbergs tur att besöka honom under sin USA-vistelse.

Klimataktivisten och expresidenten träffades för ett privat samtal på stiftelsen Obama Foundation, men under tisdagskvällen lade Obama ut en bild på dem tillsammans. Han skriver på Twitter att hon "förkroppsligar vår vision på Obama Foundation: En framtid formad av unga ledare som hon".

På organisationens sajt finns en kortare film från mötet som visar när Obama säger till Thunberg att hon förändrar världen.

Vi är ett team, säger den förre presidenten innan deras knogar möts i en så kallad "fist bump".

Utöver samtalet med Obama så har Thunberg talat inför amerikanska kongressledamöter. Under tisdagen inledde hon två dagar av möten och tal om klimatet i Washington rapporterar Reuters.

Spara era lovord, vi vill inte ha dem. Bjud inte in oss för att berätta om hur inspirerande vi är utan att göra något åt saken, det leder inte till någonting, sade Thunberg under talet utanför den amerikanska kongressen.
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT