Försökte tända eld på mack

En 20-årig man är gripen sedan han vandaliserat en bensinmack i Tärendö natten mot söndagen.
Mannen är även misstänkt för mordbrand då han försökte tända eld på bensinpumparna.

TÄRENDÖ2007-05-21 06:00
Det var Gällivarepolisen som grep 20-åringen i hans bostad i Tärendö på söndag förmiddag. Detta sedan både vittnen och bensinmackens bevakningskamera pekat ut honom som en av förövarna till den både inbrott och omfattande skadegörelse mot anläggningen.
Det hela inträffade vid halv tre-tiden natten mot söndag. Ett okänt antal personer bröt sig in i bensinmacken och stal en mängd saker. Dessutom utsatte de byggnaden och bensinpumpar för en omfattande skade-
görelse.

Försök till mordbrand
Det hela avslutades med att den gripne 20-åringen försökte sätta eld på bensinpumparna genom att tända eld på slangarna.
- Hade han lyckats hade hela stället blåst i luften, säger Mikael Norén, vakthavande befäl på polisens länscentral i Luleå.
Den gripne är misstänkt för försök till mordbrand, stöld och skadegörelse. Han är förd till Gällivare där han blev anhållen senare på söndagen.
Enligt polisen var inte 20-åringen ensam om dådet så Gällivarepolisen fortsätter utredningen. Det finns vittnen till det som inträffade och det mesta finns dessutom på film tack vare bensinstationens bevakningskamera.
Store värden förstördes på bensinstationen och den av avspärrad i avvaktan på teknisk undersökning. Polisen i Gällivare fortsätter också utredningen för att få tag på 20-åringens kumpaner.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om