Tanken dök upp när jag satt och spelade piano

5 juni 2019 14:48

Smilla Larsson, 14 år, Alvik:

Redan när jag var runt tre år kunde jag få ihop bokstäver till små meningar och läste böcker på egen hand från jag var fem. Sedan dess har böcker alltid fascinerat mig och jag har länge haft en dröm om att skriva en egen bok. När jag gick i tvåan skrev jag mycket tillsammans med en tjej från trean och jag minns när hon sa att hon ville bli författare. Det ville jag med!

Efter det har jag funderat på olika bokidéer. Det som blev den bok jag nu har i min hand, Bortom tiden, dök upp som en tanke när jag satt vid pianot och spelade en låt av Michael Jackson. Jag drömde mig bort om hur det skulle ha varit att göra en tidsresa tillbaka i tiden för att träffa honom. Då kom jag på att huvudpersonen Emmy skulle få göra just en sådan tidsresa för att träffa en av sina idoler.

Det hela blev lite av en fantasy-bok med olika magiska inslag. Emmy fick sin dröm uppfylld och det är nog det jag vill få folk som läser boken att känna, att man kan uppnå sina drömmar. Min bok är ett annat bevis på att det går. Jag följde min inre längtan och skrev en bok. Fler borde följa sina drömmar!

Själva bokskrivandet var något jag gjorde under förra sommaren. Jag minns hur mamma var ute i trädgården och fixade och hur jag kom ut med jämna mellanrum för att bolla idéer med henne. Hon skriver också, men mest dikter. Det var jättekul att hålla på med historien och jag tänker mig en fortsättning. Det här är del ett av Bortom tiden men den slutar på så vis att det finns möjligheter till en fortsättning. Jag har runt fyra-fem bokidéer i den här serien.

Tack vare ett förlag i Malmö har jag fått hjälp att lansera den, så nu finns den på nätet på olika boksidor. Mina vänner trodde först inte på mig, att jag skrivit och gett ut en bok. Så de blev helt chockade när de googlade på den och hittade mig som författare. I verkligheten heter jag Smilla Larsson men mitt författarnamn är Smilla LD Larsson. Jag tog initialerna av mina mellannamn, Lova Denize.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Berättat för: Viktoria Berglund