Telia startar hyrtjÀnst för gamingcenter

Nu utmanar Telia de traditionella gaminghallarna och lanserar Telia gaming center, en komplett och skalbar hyrtjÀnst för alla företag, kommuner och föreningar som vill starta ett eget gamingcenter.

Jeagarn och b0denmaster pÄ bootcamp inför VM i e-sport i tillfÀlligt gamingcenter pÄ Telias kontor i Solna.

Jeagarn och b0denmaster pÄ bootcamp inför VM i e-sport i tillfÀlligt gamingcenter pÄ Telias kontor i Solna.

Foto: Pressbild

Sverige2021-12-02 18:00

Bara i Sverige spelar över en miljon regelbundet olika former av dator- och TV-spel, lika mÄnga tittar pÄ e-sport varje mÄnad. Det som tidigare var en arena för redan etablerade gamers och e-sportare efterfrÄgas nu av allt fler verksamheter, som en integrerad lösning pÄ exempelvis arbetsplatser, idrottshallar och hotell. Det skriver Telia i ett pressmeddelande. För att möta det ökande behovet av gaming, som inte lÀngre Àr en hobby utan en sport, underhÄllning och digital inkludering, lanseras Telia gaming center, en unik helhetslösning som kan hyras in och anpassas helt utifrÄn verksamhetens behov och önskemÄl.

– Vi har kopplat upp allt frĂ„n vĂ€rldens största till Sveriges Ă€ldsta LAN och vet att det krĂ€vs mycket för att bygga och driva gamingcenter i egen regi. Det ska budgeteras för allt frĂ„n lokal och utrustning till underhĂ„ll och löner. Det Ă€r ocksĂ„ en krĂ„nglig process att lösa spelrĂ€ttigheter i offentlig miljö. Nu har vi tagit bort allt det krĂ„ngliga och ser till sĂ„ att vilken verksamhet som helst kan erbjuda och sĂ€lja spelupplevelser till sina kunder, anstĂ€llda och gĂ€ster, sĂ€ger Henrik Blomberg, ansvarig för affĂ€rsutveckling inom e-sport och gaming pĂ„ Telia. 

Telia gaming center innebÀr att Telia tar ett helhetsansvar för installation, drift och support av hela IT-miljön. TjÀnsten Àr skalbar och kan skrÀddarsys för olika verksamheter vilket gör att den passar i mÀngder av sammanhang dÀr man vill komplettera med e-sport eller gaming som aktivitet, allt frÄn en hybridlösning hos en handbollsklubb, heltidsinstallation pÄ hotell till kortare arrangemang vid cuper.

Förutom uppkoppling, datorer och all spelutrustning tar Telia Àven hand om försÀkringar, sÀker hantering av personuppgifter samt materiella och kommersiella spelrÀttigheter.

– E-sporten Ă€r Sveriges snabbast vĂ€xande idrott och en av de största idrotterna bland unga. Precis som att det Ă€r sjĂ€lvklart med fotbollsplaner och ishockeyhallar sĂ„ behövs fler arenor för e-sporten. Med Telias nya tjĂ€nst sĂ€nks tröskeln avsevĂ€rt vilket innebĂ€r att fler verksamheter kan satsa, sĂ€ger Stephan Guiance, generalsekreterare pĂ„ e-sportförbundet SESF.

Telia gaming center kan ocksÄ erbjudas med anpassade hjÀlpmedel, nÄgot som gör det enklare för verksamheter som stöttar personer med funktionsvariationer att komma i gÄng med gaming och e-sport. Det Àr ocksÄ möjligt att kombinera med andra aktiviteter och program, som exempelvis musik, film, foto och tillgÄng till Office-paketet.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
 
 
 
 
 
 
LĂ€s mer om