De lanserar ny podcast för kvinnor i techbranschen

Nordnet lanserar nu Power women in tech-podden där kvinnor i techbranschen får berätta om sin karriärresa, kärnan i deras drivkraft och vad som har format dem på vägen.

Heidi Ershult och Tina Berglund, från Power women in tech.

Heidi Ershult och Tina Berglund, från Power women in tech.

Foto: Pressbild

Sverige2023-01-19 14:59

Podcasten är ett initiativ för att ge inspiration till kvinnor i techbranschen samt medlemmar inom Nordnets karriärnätverk Power women in tech. Den nya poddsatsningen drivs av Nordnets Heidi Ershult, head of talent acquisition och kommunikatören Tina Berglund. I podden intervjuas kvinnor i techbranschen om deras drivkraft och karriärresa. Hur det ska bli fler kvinnor i branschen diskuteras också. Det skriver Nordnet i ett pressmeddelande.

– Vi vill skapa ett forum där kvinnor kan relatera till varandra och inspireras kring sina framtida karriärer. Genom att låta våra lyssnare lära känna kvinnorna bakom framgångarna hoppas vi podden ska göra abstrakta drömmar mer konkreta, säger Tina Berglund. 

Första poddgästen är Michaela Forni, influencer, entreprenör och grundare av appen Baby journey. Michaela delar med sig av hur det var att realisera idéen om en app för gravida och nyblivna föräldrar, hennes relation till sin inre prestationsprinsessa samt skillnaden mellan tech- och influencer-branschen.

– För mig är en powerkvinna någon som bryter normer, vågar utmana, tar plats och som vill vara med och göra skillnad. Det är en kvinna som både är ödmjuk, men också har lite attityd och är ganska självsäker. Dessa kvinnor får vi chans att lära känna i podden och vi är glada att få dela våra samtal, säger Heidi Ersult.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!