– Nej, de var äldre än jag. Den enda som var någorlunda i ålder, Marianne Nordlander, var inte aktuell.
– Han var redan då mer intresserad av mig, hörs en röst från köket.
Rösten tillhör May Vikström, gift med Sven-Erik Vikström. Båda är Sunderbybor och det är Sunderbyn som hela samtalet kommer att handla om. Tonvikten ligger på en bild av elva gott skrattande damer, damlaget som mötte byns gubbar 1944.
– Det var en plojmatch och det fanns många som skrattade gott, berättar Sven-Erik Vikström.
Det finns också en bild på herrarna som ställde upp i matchen. Marianne Nordlander finns bland andra möta sin pappa Edvin Nordlander.
För Sunderbyborna är Sven-Erik Vikström bland annat känd för att han varit med och skrivit boken Sunderbyn under 500 år. Dessutom har han tagit för vana att lägga upp bilder från Sunderbyn gammalt tillbaka på facebook. Det var där som bilden på damlaget publicerades härförleden.
Varje sommar under 1940- och 1950-talet spelades en match mellan byns gubbar och flickor. Det må visserligen ha varit en "plojmatch", men idrott var och är ingen ploj i Sunderbyn. Barn- och ungdomsverksamheten är omfattande och på byns planer nästan trängs fotbollslagen.
– Det är naturligtvis föräldrarnas förtjänst. Det är synd bara att när deras barn växer upp slutar de, säger Sven-Erik Vikström.
Damfotbollen anses ha börjat växa fram i Sverige under 1960-talet. Damerna i Sunderby SK 1944 var framgångsrika orienterare snarare än fotbollsspelare.
– Orientering var den stora sporten. Och skidor. Klubben startade 1927.
Sven-Erik Vikström är stolt när han berättar att Sunderby SK haft en svensk mästare på skidor: John Wikström. Han och Helge Wikström (de var bröder), konkurrerade med varandra i klubben. John Wikström slog den sedermera legendariske Sven Utterström på 30 kilometer vid SM 1926 i Luleå. Segermarginalen var dock bara någon halvsekund.
I samband med beredskapen kunde Sunderby SK låna in spelare, militärer, som inte var Sunderbybor. Traditionellt lånades även flottare från timmersorteringen in.
– Det fanns inte elva grabbar med avbytare i byn, förklarar Sven-Erik Vikström.
Säsongen 1939 hade kunnat sluta med ett distriktsmästerskap för Sunderby SK. Laget skulle spela final mot Bodens bandyklubb, men matchen blev uppskjuten till våren året efter. Då hade världskrig, beredskap och militärtjänstgöring gallrat hårt bland spelarna och Sunderby SK förlorade mot BBK med 10-0.