Ex-norrbottningen flydde kokainmissbruket i finanstoppen

Ex-norrbottningen flydde kokainmissbruket i London. Nu berättar han för Veckans Affärer om livet i finansvärlden.

Vanligt. Enligt ex-norrbottningen David Lindström är kokain vanligt i finansvärlden. Han flydde London tillsammans med familjen för att komma bort från missbruket.

Vanligt. Enligt ex-norrbottningen David Lindström är kokain vanligt i finansvärlden. Han flydde London tillsammans med familjen för att komma bort från missbruket.

Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Stockholm2018-02-05 07:54

David Lindström har varit nykter och drogfri i drygt tre år.

Tolvstegsprogrammet har hjälpt honom att komma på banan igen.

43-åringen är född i Malmberget 1973, har bott ytterligare på ett tiotal orter i Sverige från Kiruna till Malmö. Dessutom har han tillbringat mycket tid på Grönland eftersom att båda föräldrarna var flygkaptener på Grönlandsflyg.

Föräldrarna gick isär när han var åtta år och han bodde med sin pappa, pappans nya kvinna och hennes dotter som blev Davids adoptivsyster. När han var tolv år flyttade han till mamman i värmländska Deje och gymnasiet gick han sedan på internatskola i Sigtuna.

– Jag har alltid varit en sökare, känt ett tomrum i mig och letat efter något att fylla det med. Vad kan göra mig fullödig?, säger han till Veckans Affärer.

Läs mer: Hela reportaget i Veckans Affärer.

Två år senare flyttade han till London för att starta bolagets emerging markets-verksamhet – Polen, Tjeckien och Ungern. Han gick vidare till internationella penningmäklarkoncernen BGC. När han 16 år senare slutade där hade det gyllene ekorrhjulet för länge sedan tagit över hans liv.

– Det var intensivt. Jag fortsatte att jobba som en galning och trodde att pengar var lycka. Jag hade en otroligt skev verklighetsuppfattning om mig själv och vad jag skulle klara, säger David Lindström.

Klockan 06.30 var han inne på kontoret, klockan 20.00 slutade arbetsdagen och då gick han oftast ut med kunder för att komma hem vid tvåtiden på natten. Ibland blev det så sent att han fick direkt till jobbet – och så började dagen om.

– Det skumma är att jag då tyckte att det var helt normalt att inte se sina barn förutom på helgerna. Mitt favorituttryck var ’Where you stop, I begin’.

För att orka med i det hektiska tempot tog han en genväg in i finansvärlden via kokainmissbruk. Både droger och alkohol ledde honom in på en tuff väg och det var inte lätt att vända om. Det slutade med en ambulansfärd, en fru som hjälpte honom att ta hjälp och sedan flydde familjen London för att i dag bo på Resarö utanför Stockholm.

– Det handlar om att bryta ner rädslor och förlåta dig själv för att du inte blivit det du planerade att bli, säger Lindström till Veckans Affärer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om