Svensk majskyckling - ett naturligt val i tiden
Har du testat majskyckling? Gör det. Fenomenalt välsmakande kött och ett naturligt svenskt val i tiden.
Bjärefågel på nordvästskånska Bjärehalvön har blivit en relativt stor leverantör av de gula godingarna. Där får fåglarna gott om plats att sprätta fritt. Fodret odlas lokalt utan tillsatser av antibiotika. Det känns som ett miljövänligt och vettigt alternativ till importerade vatteninjicerade frysta filéer som smakar färdigtuggad pappersmassa. Över huvud taget är det värt att lägga ner lite möda på att köpa kyckling. Inte bara av moraliska skäl. Har kycklingen ett ursprung, en uppfödare och en geografisk anknytning smakar den i regel betydligt mer. Hygienen viktig
Tyvärr ligger vi fortfarande mil efter länder som till exempel England och Frankrike, där det är en självklarhet att kunna välja vettiga fåglar från olika landskap och gårdar. Förr var det hur naturligt som helst att köpa kyckling av bonden i backen. Numera är allt plastat, packat och varumärkt. Naturligtvis finns det en viktig hälsoaspekt med de rigorösa bestämmelserna, men det borde ändå inte få ske till priset av smaken. Som alltid är det dock viktigt att vara noga med hygienen när man tillagar kyckling. Diska alla knivar och skärbrädor omedelbart med diskmedel och riktigt hett vatten. Tvätta händerna med tvål. Se till att kycklingen är genomstekt (utan att bli torr). Saften som sipprar ut får inte vara rosa. Och ja - visst. Majskycklingen är lite dyrare. Men det är den sannerligen värd.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!