Sugen på något extra - laga lammfilé till middag
Bjuda på buffé? Laga fin middag? Sugen på något lite extra? Lammfilé är lösningen på middagsbekymren. Lätt att laga, lätt att variera och lätt att älska.
Filén är så himmelskt mör att den oftast bara behöver få en angenäm bränna på ytan och sedan ligga och hämta sig på svagare värme en kort stund. Man kan också eftersteka den på låg temperatur i ugnen, alternativt köra hela rejset i ugnen på 125 grader. Sikta på 55 till 60 grader beroende på vilken nyans av rosa du gillar. Lammfilé funkar även på grillen. Då gäller det att vara kvick i vändningarna. Låt den få en härlig grillyta, höj gallret och låt ligga max någon minut. En torr lammfilé är en ledsen lammfilé. Mjuk smak
För studentskivan, dopkalaset eller bröllopsfesten är lammfilé ett lysande alternativ. Det känns lagom festligt och betydligt skojigare än rostbiff och smörgåstårta. Lammfilé är även en förträfflig inkörsport för den där kräsmagade sorten som fnyser något om "kofta" så fort lammkött kommer på tal. Lammsmaken är mild och finstämd och är antagligen exakt så långt ifrån yllekofta man kan komma. Suverän försommarmat, med andra ord.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!