Soppa - varmt, mustigt och mättande
nnn Den stillar allt från hunger till höstdepp. En sak är i alla fall säker - inget blir sämre av en schysst soppa.
mycket smak. Trattkantareller - pricken över i när du lagar svampsoppa.
Foto:
I gamla tider var man helt enkelt tvungen att lära sig laga enastående soppor på det lilla man hade. Dessutom gällde det att hitta på fiffiga sätt att få den att mätta en hel familj.Gratinerad löksoppa, ärtsoppa med fläsk, paprikastinn gulasch - alla är lysande exempel på rätter där man drygar ut det lilla man har med hjälp av soppans magiska formel.Och nu när hela världen lider av räntechock och vi ojar oss för lån, fonder och fickpengar är det läge att plocka fram stora soppsleven. Här finns det pengar att tjäna. Är ni riktigt sparsamma och ambitiösa kokar ni så klart buljong på skal och rens för ännu godare soppor - guldstjärna i konsten att snåla och dubbel kökskarma.Billig lunch
Få maträtter är dessutom mer lämpade att ta med till jobbet nästa dag. Hittar man bara en vettig burk är det en barnlek att värma gårdagens soppa till en mättande och busbillig lunch.Några ord angående tillagning av soppa: 1. Låt gärna grönsakerna svettas och brynas en stund innan du slår på vätska. Då kommer de naturliga smakerna fram bättre.2. Låt gärna en parmesankant koka med. Den ger massor av smak och innehåller inga tillsatser (om den är äkta).3. Anlita mer än gärna en mixerstav. Kökets bästa vän.4. För mer mättnad - tillsätt till exempel matvete, hela dinkelkorn, korngryn.5. Servera aldrig soppan kokhet. Den smakar mindre då.6. Riv över parmesan, pynta med persilja och dra ett par varv med pepparkvarnen vid servering.7. Soppa är som gjort för att smaka sig fram. Lycka till med experimenterandet!
Palo Cortado Pen’nsula Solera Reserva (nr 8233), 139 kronor.Alkoholfritt: Ingrid Marie Äppelmust 2007 (nr 99207), 32 kronor.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!