Inspirerande påskbuffé i sundhetens tecken
pigg i påsk. Bjud på en färgsprakande påskbuffé med hälsosamma valmöjligheter. Foto: LEIF R JANSSON/SCANPIX
Foto:
I samma anda har han komponerat vår fina påskbuffé här intill. Mycket grönt, mycket smak och i det här fallet chans att byta ut traditionella kolesterolbomber med det skadliga mättade fettet i smör och grädde, mot magrare ingredienser, som i stället innehåller nyttigt omättat fett och tvärtom kan sänka kolesterolhalten.- Det är ett enkelt sätt att unna sig något gott. Gillar man sås eller en klick smör finns det andra produkter att ta till. Gör man något med grejerna får man ändå rätt känsla. Lägg krutet på kryddorna i stället. Som kock måste man vara något av en trollkonstnär.Till sin färgstarka påskbuffé har Mathias Pihlblad blandat lagom delar traditioner, festkänsla och sundhet.Här är det tillåtet att frossa. Bättre påskpresent kan man knappast få.
Mättat fett höjer kolesterolhalten. Finns bland annat i hårt margarin, smör, fett, frityrfett, kokosfett och fett kött.Omättat fett är nyttigt och kan sänka kolesterolhalten. Finns bland annat i vegetabiliska oljor som olivolja och rapsolja, flytande margarin, avokado, fet fisk och nötter.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!