Nu våras det för förrätten
nnn Förrätter är bäst.nnn Små, naggande goda aptitretare som man aldrig får nog av.
Jag skulle dock vilja göra ett tillägg. Förrätten säger mest om krogen, kocken, ambitionen och råvarorna. Det är på förrättssidan fantasin får spela fritt. Det är där man hittar restaurangens själ. Bra förrätter - bra krog.
Utan krångel
Men hemmakocken vill ju inte vara sämre. Bjuder vi folk på middag känns det så gott som obligatoriskt med en förrätt. Tyvärr har alla inte proffskockarnas fantasi och kunskaper och tenderar därför att köra med samma säkra kort om och om igen.
Det är synd. Det är på förrättsfronten man har råd att misslyckas, experimentera och prova nytt. En förrätt är sällan på lika blodigt allvar som huvudrätten.
Dessutom är förrätter oftast lättare att laga. Det sköna med förrätter är dessutom att de oftast kan göras i förväg. Då har man basen för middagen i hamn i god tid och kan softa med gästerna innan det blir matdags.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!