Glöggmingel med tuffa tilltugg
Glöggtider är mingeltider. Mingel kräver tilltugg. Bjud på något skojigare än russin och mandel. Här vankas tips.
Foto:
Det finns hur mycket som helst att välja bland om man bara tänker lite fritt. Det kan vara så enkelt som att bre ädelost på pepparkakor, en vedertagen klassiker vid det här laget. Allra helst bör man dock låta gästerna göra det själva, eftersom kakorna annars snabbt blir soggiga och allt annat än uppiggande. Men man ska definitivt inte vara rädd för att ta till det salta artilleriet. Sälta passar nämligen bra till den söta glöggen, precis som stiltonost och portvin är en "match made in heaven". Några bitar schysst parmesan är ett lika otippat som delikat glöggtillbehör. Tuffa kryddor
Hetta funkar också bra till den kryddiga, söta glöggen. Hotta upp några nävar nötter med ett gäng spännande kryddor och rosta nötterna en stund i ugnen för extra smak och knaprighet. Tänk cayennepeppar möter julen, med smaker som kanel och ingefära. Lite flingsalt och en yttepyttenypa socker kan också vara på sin plats. Traditionella julattribut som dadlar och fikon känns också helt rätt. Linda en baconbit runt varje dadel och skjutsa in den i ugnen i en kvart. Finfint glöggmums. Snygga färska fikon
Har du lyckan att finna färska fikon blir de garanterat snyggast på festen om de får flirta lite lätt med en skön parmaskinka eller två. Torkade fikon kokar man lämpligen med en skvätt glögg i en tio minuter eller så och får därmed till en härligt julig kompott att servera till ädelosten. Tja, så där nånting ... Med lite fantasi, fritt tänkande och tuffa kryddor kan man få fräs på det jolmigaste av glöggkalas.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!