En råbiff för varje smak
Råbiff är riktigt bra mat. Lättlagat, snabbt och går att variera i det oändliga. Sluta fega. Rått är rätt.
RÅTT ÄR HELT RÄTT. Satsa på en råbiff ikväll. Snabbt, lättlagat och sanslöst gott.
Foto:
Råbiff är en helig allians där det finaste innanlår möter väl avstämda kryddor i en sensuell symfoni av smaker och sköna konsistenser som krockar på det där alldeles, alldeles oemotståndliga viset. Det handlar om perfekta råvaror där alla komponenter får komma till tals på samma villkor - utan att den så vanligtvis högljudda spisen får en syl i vädret. Det är förmodligen alls ingen slump att olika länder har sin egen version av råbiffen. Italienaren har sin carpaccio, koreanen sin kryddstarka sesambiff, fransosen sin dijonstinna tartar och dansken sin brännvinskryddade bøf. Råbiff är gott helt enkelt, det gäller att låta landets preferenser sätta sitt stuk på det fina malda köttet. Köp över disk
Traditionell svensk råbiff serveras med rödbetor, rödlök, äggula och kapris. Dijonsenap, pepparrot och inlagd gurka smakar också förträffligt till. Worcestershiresås och tabasco trivs i smeten. När du köper råbiff bör det ske över disk. Gravida får avstå
Säg att du ska ha köttet till råbiff så maler de det en extra gång åt dig och ser till att du får finaste kvalitén. Det är också viktigt att färsen kommer hem till kylen så fort som möjligt, så ta köttet sist på inköpsrundan. Var noga med att tvätta händerna och se till att äta köttet medan det är pinfärskt. Gravida rekommenderas att avstå från råbiff. Mesar kan halstra den hastigt. Men för alla andra är det fritt fram att frossa. Rått är helrätt.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!