Norr Media tog hem vinsten - 160 nya matcher ska sändas

Norr Medias satsningar på direktsänd sport till prenumeranterna på NSD, Norrbottens-Kuriren, Piteå-Tidningen och Norran prisades när dagstidningarna i Sverige visade upp sina bästa bevakningar under 2021.

Sport 31 mars 2022 20:30

Satsningarna på att sända sport live i Norr- och Västerbotten hyllades på galan Årets dagstidning på torsdagskvällen. För Norr Media innebar det en vinst i kategorin Årets bevakning.

Motiveringen löd: "Med stark innovationslusta och kreativitet som ledstjärnor har de gett den lokala sportpubliken ett riktigt mervärde under pandemin. Det är inte mängden resurser utan hur de används som spelar roll"

– Det är mycket arbete som ligger bakom och detta är väl ett resultat av att vi gjort något rätt. Vi har en grupp som stöttat satsningen på livesporten och även kommenterat och filmat matcherna. De ska också känna sig inkluderade i vinsten, kommenterar Albin Ohlin, projektledare för rörlig bild.

– Att vinna Årets bevakning är fantastiskt roligt och meriterande för en nyhetsorganisation som vår. Ett fint kvitto på att vi inom Norr Media och NTM-koncernen är Sverigeledande på området och har personal som använder nytänkande och innovationskraft för att ge tittare, lyssnare, läsare och kunder större nytta och värde, säger Mats Ehnbom, VD för Norr Media. 

Det är branschorganisationen TU – medier i Sverige som anordnar tävlingen Årets dagstidning med åtta tävlingsklasser. Övriga nominerade i kategorin Årets bevakning var Kvällsposten för sina reportage om parallella rättegångar samt reportageserien "Expressen berättar om Sverige".

Vi sänder mer sport

Satsningarna på direktsänd sport fortsätter. Under 2022 kommer vi bland annat sända över 160 fotbollsmatcher och du kan följa alla planerade sändningar på vår sajt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa