Mathantverksdag ska stimulera

Småskalig produktion av mat i Norrbotten har framtiden för sig. En mathantverksdag hölls om detta på tisdagen. Förädling och kvalité är trumfkorten i kampen om kunderna.

Kerstin Englund, Hara Bröd, Bodil Cornell, Eldrimmer, Åka Karlsson, Krokeks gård.

Kerstin Englund, Hara Bröd, Bodil Cornell, Eldrimmer, Åka Karlsson, Krokeks gård.

Foto: Håkan Zerpe

Sörbyn2010-09-14 17:20
Eldrimmer, nationella resurscentrat för mathantverk i Jämtland, stod bakom dagen. Ett 20-tal intresserade från länet hade samlats i Sörbyn för att få goda råd och tips. Eldrimmers experter inom slakt/chark, bär, bröd och ost fanns på plats.Unika produkterKlart är att en potential finns i Norrbotten att förädla det som naturen ger, enligt Bodil Cornell, Eldrimmers verksamhetsledare.-  I Jämtland har vi arbetat mycket med detta, vilket fått effekt. Möjlighet finns i glesbygden att göra unika produkter av bär, vilt, fisk och annat. Eldrimmer är enligt nordiska mytologin den ständigt kokande grytan. Dagens Eldrimmer är ett nationellt resurscentrum för mathantverk med lokalisering till Ås utanför Östersund. Finansiärer är EU:s lantbruksprogram via Jordbruksverket. Centret har åtta anställda.Läs mer i onsdagens tidning
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!