Slog sambo och slängde ut henne

En man i 50-årsåldern döms vid Luleå tingsrätt för misshandel och olaga tvång av en kvinna han hade ett förhållande med.

18 april 2019 12:21

Mannen och kvinnan blev ett par 2017. Tidigt i förhållandet blev kvinnan misshandlad efter en fest när båda var berusade. Mannen tog tag i kvinnans armar och kastade ut henne på golvet utanför lägenheten och låste dörren. I mars 2019 bodde båda två i mannens hus i Piteå kommun. Då slog mannen kvinnan i ansiktet och släpade henne sedan till duschen, där han höll fast henne mot duschväggen och spolade vatten på henne. När kvinnan kom loss bytte hon kläder och gick därifrån. Men efter några minuter följde mannen efter henne och ville att hon skulle komma tillbaka. Hon vägrade, och försökte hålla sig fast i en stolpe. Men mannen slet loss henne och tvingade henne tillbaka in i huset där han slog henne igen.

Han döms nu för två fall av misshandel och ett olaga tvång. Straffvärdet uppgår till tre månaders fängelse, men då mannen har ett alkoholmissbruk döms han nu till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Marcus Nigéus