Linda Albag är 39 år och arbetar på Erikslunden. Hon har målat ett 20-tal år och har ända sedan hon var liten varit intresserad av att teckna och måla. Som 10-11-åring skissade hon småfigurer med kolpennor.

Hon har gått konstskola på Sunderby folkhögskola.

– Jag har också gått olika konstvarianter där och fick då lära mig grunderna i olja, akryl, akvarell, keramik och textil.

Artikelbild

| Längtan.

Hon målade redan före utbildningen, men kunde inte tekniken.

– På skolan hittade jag min väg och fastnade för olja och akryl. Jag föredrar olja och trivs med det just nu. Akryl torkar så fort och jag vill jobba med mina tavlor i flera omgångar. Jag kan fasta i en tavla, då kan jag hålla på flera timmar eller månader.

Hon har en hörna hemma där hon skapar sina alster. Måleriet får henne att slappna av och bli lugn.

– Jag lever då i en annan värld.

Artikelbild

| Vivi-Ann Eriksson hittade en favorit på utställningen - bilden Skuggan.

Linda Albag berättar att de då och då ordnar aktiviteter på Torget vid entrén på Erikslunden. Där passerar personal, boende och anhöriga på väg till avdelningarna. Det finns en öppen spis, bord och stolar.

– Ibland har vi musik och dans.

Artikelbild

| Bilderna Spiral och Bergen.

Så Linda Albag och hennes kollega på jobbet, Catrin Sundqvist, tänkte att de kunde ställa ut Lindas konst. Att ordna trevliga och roliga aktiviteter är ett sätt att göra det mysigt för de gamla.

Linda Albag målar teman och ibland blir det flera tavlor i en serie. Till utställningen på måndagen plockade hon ut lite av varje och bilden Skuggan fängslade Vivi-Ann Eriksson.