Galna världsrekordet med snöskoter

Snöskoterproffset Daniel Bodin blev först i världen med att landa en dubbel bakåtvolt på snöskoter i går.

Isvägen 2010

Isvägen 2010

Foto: Andreas Wälitalo

Skoter2017-01-24 10:32

Daniel Bodin från Malung är en av Sveriges största extremsportare. Han har ett antal guldmedaljer från X-Games och har hittat på galna saker som att göra världens längsta backflip. Nu kan han lägga till ännu ett rekord till meriterna. På måndagen blev han nämligen först i världen att landa en dubbel bakåtvolt med en skoter.

– Jag gjorde det! Jag kan inte fatta att jag gjorde det! Vilken rusch! Jag skulle kunna försöka beskriva känslan men ingen i hela världen kan ändå fatta hur det är. Jag har drömt om det här tricket i mer än två år, sade Daniel Bodin.

Genom att landa världens första dubbla bakåtvolt lyckades Daniel Bodin sätta press på sina Nordamerikanska konkurrenter Colten Moore och Heath Frisby, som tidigare annonserat att de tänker försöka sätta dubbeln på X-Games senare denna vecka.

– Jag har fokuserat så hårt på dubbeln de senaste månaderna. Allt annat har varit på paus. Nu ser jag fram emot att komma till X Games och få en chans att ställa upp i Freestyle och Best Trick med ett lättat sinne. Jag hoppas att jag fortfarande kan överraska, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!