Skidanläggningar kan stängas i påsk

Det kan bli en stängning av Dundret till påsken. Lapland resorts, som driver Riksgränsen och Björklidens skidanläggnigar, för också diskussioner om ett eventuellt stängande under påsken.

Det är inte klart om Dundret kommer att ha öppet till påsk eller inte.

Det är inte klart om Dundret kommer att ha öppet till påsk eller inte.

Foto: Monica Olofsson

Gällivare kommun2020-04-01 16:55

Smittskyddsläkaren Anders Nystedt och Region Norrbotten uppmanar alla att stanna hemma, något som socialminister Lena Hallengren (S) också gjort då hon menar att man inte ska riskera att belasta sjukvården i en annan region.

Diskussioner förs i dagsläget huruvida Dundret kommer att ha öppet under påsken eller inte.

– Vi ska ha möte på fredag då vi sammanställer all information då vi fastställer om vi ska ha fortsatt öppet. Vi måste få en samlad bedömning och titta på folkhälsa kontra smittspridning. Vi är inte som Sälen eller Åre där vi drar en massa folk söderifrån utan vi har mest lokala åkare, säger Alexander kult , vd Dundret Gällivare Fjällanläggning.

Han säger att Dundret fått många avbokningar för de boendemoduler Dundret hyr ut.

Alexander Kult säger att de för en dialog med Regionen lokalt och att man i beslutet måste väga in att inte belasta vården mer än nödvändigt, exempelvis i händelse av benbrott.

– På fredag vet jag om vi kommer att ha öppet eller inte, säger han.

I dagsläget har Lapland resorts, som driver anläggningar i Riksgränsen och Björkliden, inte bestämt sig för hur de ska göra.

– Vi diskuterar just nu och jag kan inte säga något mer än det. Vi kommer att gå ut med hur det blir antingen i kväll (onsdag) eller torsdag morgon, säger Christophe Risenius, marknadschef Lapland resorts.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!