Hamburgerjätten öppnar nytt: "40 nya jobb"

De hade två restauranger sedan tidigare i staden. Denna vecka öppnar en tredje Maxrestaurang i kommunen.

På Solbacken strax utanför Skellefteå har Max öppnat en restaurang.

På Solbacken strax utanför Skellefteå har Max öppnat en restaurang.

Foto: Max Burgers

Skellefteå2018-05-09 09:49

Solbacken Handelsområde i Skellefteå är platsen för den Maxrestaurang som öppnar portarna den 9 maj. Sedan tidigare hade hamburgerkedjan två restauranger i Skellefteå kommunen, den ena på Kanalgatan och den andra på Krysset Gatukök.

– Öppningen av restaurangen på Solbacken är efterlängtad av både gäster och oss på Max. Rolig kuriosa är att Skellefteå var den andra staden någonsin som Max valde att etablera sig i. Vi öppnade i Gällivare 1968 och i Skellefteå 1970. Det är dessutom den första staden som vi fortfarande finns kvar i, säger Christoffer Bergfors, vice VD och Sverigechef på Max Burgers, i ett pressmeddelande.

Solbackens Handelsområde är beläget drygt tre kilometer från Skellefteå centrum och är Europas enda handelsområde helt byggt i trä. På den nya restaurangen har en drive-in och den lokala specialiteten Bure-målet kommer att finnas på menyn. Ungefär 40 personer har anställts av företaget i samband med etableringen av denna restaurang.

Max grundades 1968 av Curt Bergfors i Gällivare och drivs i dag av hans söner Richard och Christoffer Bergfors. Företagets huvudkontor finns i Luleå och under 2017 hade man över hundra restauranger.

Max Burgers Aktiebolag

Resultaträkning 2016

Nettoomsättning: 2,65 miljarder.

Resultat efter finansnetto: 457 MKR.

Årets resultat 2016: 353 MKR.

Anställda: 2 359 st.

Grundades: 1968.

Vd: Richard Bergfors.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!