Wärdshuset lockar många gäster

Seskarö är ett populärt utflyktsmål på sommaren och den vanligtvis solsäkra ön lockar folk även när det regnar. Orsaken är Seskarö Wärdshus och deras goda mat i en läcker miljö.

Foto:

SESKARÖ2007-07-13 01:45
Paret Anders och Lisbeth Borg har drivit Seskarö Wärdshus i åtta år och har satsat rejält inför årets anstormning av sommargäster. Hela restaurangen har renoverats och fräschats upp till en nivå som annars bara ses i finkrogar i större städer söderut.- Vi tyckte att det var dags att göra något. Vi har fått så mycket stöd och beröm som gav oss modet att satsa på att renovera. Satsningen har kostat 1,5 miljoner kronor så det är ju tufft, säger Lisbeth Borg.- Vi gjorde det för att få en möjlighet att stanna kvar här i regionen, säger Anders Borg.De har tio anställda under högsäsongen och samtliga har fullt upp hela tiden när Kuriren besöker Seskarö Wärdshus.Snygg design
Restaurangen är uppdelad i tre delar varav en är på övervåningen som inriktad på konferens. Allt är genomgånget, det mörka trägolvet som för tankarna till ett däck på en finare kryssningsjakt, väggarna med natursten, också med marin känsla och de stilfulla möblerna. Detaljer i restaurangen som en stor inglasad vinkyl, genomtänkt belysning och sköna miljöer för de som måste vänta en stund på sitt bord.- Det blev jättebra och det är kul att jobba när man har fått det som man vill, säger dottern Hanna som är serveringsansvarig och har haft stor del i hur restaurangen utformats.Även menyn är ny och är inspirerad av de lokala råvarorna men med en elegans som är ovanlig på dessa breddgrader. - Jag har jobbat bland annat på Grand Hotel Mölle utanför Helsingborg och har inspirerats därifrån förstås, men vi försöker ha en touch av Norrland i menyerna, säger Hanna Borg.Full fart
Trots att vädret är svensk sommar när den är som blötast så är det gott om gäster. Pappa Anders kockar i köket och det är svårt att hinna få ett ord med värdinnan Lisbeth Borg. Kuriren träffar Gösta Johansson, Sonja Holst-Johansson, Lars Ling och Monica Davebergher som åkt ända från Råneå för att äta middag på Seskarö. - Vi åt här på morsdag och ville komma tillbaka för den goda matens skull, säger Gösta Johansson.Bordsgrannarna är också nöjda med det fina bemötandet som gästerna möts av.På lördag är det stor hemvändarkväll och då går stuggästerna man ur huse för att njuta av god mat och musikunderhållning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om