Innala kräver träff med Göran Persson

Vid Sveaskogs årsstämma på onsdagen valdes Göran Persson till ny ordförande i Sveaskog. Facken på Seskarösågen har skickat ett brev där de kräver att få träffa Persson. - Vi vill höra hans syn på situationen i Seskarö, säger Bengt-Olov Innala, Ledarfacket.

SESKARÖ2008-04-17 06:00
Som planerat så valdes den före detta statsministern Göran Persson till ny styrelseordförande i statliga Sveaskog. Han efterträder Bo Dockered som avgår efter nio år. Sveaskog äger som bekant hälften av Setra group och anses därför bära ett visst ansvar för nedläggningsplanerna för sågen i Seskarö. Facken på sågen vilar inte på lagrarna utan kräver snarast ett möte med Göran Persson.Viktigt att träffas
- Vi vill informera Göran Persson och höra vad han tycker om Setras planer. Det är viktigt att få träffa honom så fort som möjligt, säger Bengt-Olov Innala, Ledarnas fackordförande på Seskarösågen.Kuriren har försökt kontakta Göran Persson men han låter hälsa att han "ännu inte vill kommentera Seskarösågens situation innan han satt sig in i ärendet". Landshövding Per-Ola Eriksson säger att han som ordförande i Seskarödelegationen fortlöpande har informerat Persson om läget i Seskarö.- Men han har inte uttalat någon åsikt i frågan av hänsyn till hans företrädare på Sveaskog. Jag hoppas att han snart sätter in sig i situationen. Det är viktigt att man inte fattar ett slutgiltigt beslut på felaktiga grunder, säger Eriksson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om