Fler förhandlingar innan beslut tas

Inga beslut om sågens framtid togs efter MBL-förhandlingarna mellan Setras ledning och facken. Löntagarkonsultens rapport nagelfors och främst råvarusituationen diskuterades. - Vi är överens om råvarubristen, säger Kent Torwald, VD Setra Group.

SESKARÖ2008-04-15 06:00
De första MBL-förhandlingarna på Setras kontor på Seskarö tog sju timmar. Medan parterna diskuterade den rapport som löntagarkonsulten Lars-Gunnar Lendenius lämnat stod sågklingorna stilla. - Det kändes inte rätt att såga i dag, säger en anställd.Fackordföranden för ledarna Bengt-Olov Innala menade att Setras ledning inte riktigt ville ta till sig Lendenius argument som talar för sågen.- En del argument accepterade de, men en hel del sågades av ledningen, säger Innala efter mötet.Ett varv till
Han medger att det råder brist på råvara, men menar att det borde utredas bättre innan man tar ett så drastiskt beslut att lägga ner ett lönsamt sågverk.Setras VD Kent Torwald var nöjd efter mötet.- Det var en bra ton i diskussionerna. Vi är överens om råvarubristen och därför måste vi genomföra strukturåtgärder. Vi är tvingade att dra ner på produktionen på grund av råvarubristen.Så det blir nedläggning av Seskarösågen?
- Det är inte klart. Vi vill höra fackombudens argument ett varv till och se om det finns andra alternativ innan vi går till beslut. Kan ni tänka er att sälja sågen istället för att lägga ner?- Inte om det ska vara fortsatt sågverksamhet. Men om det skulle röra sig om någon slags förädling så kan vi diskutera det. Parterna ska mötas igen för fortsatta MBL-förhandlingar den 23 april på Seskarö.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om