Nya gymmet har äntligen öppnat i Sävast

Nu är Hermelinens gymanläggning i Sävast invigd. Testpiloter är spelutbildningens elever som finns i samma hus. " Vi har träningsavtal med utbildningen och följer upp elevernas testresultat, säger Jon Havnesköld, driftchef för anläggningen.

Jon Havnesköld, driftchef, och Per-Erik Mattsson, vd för Hermelin tror på satsningen i Sävast.

Jon Havnesköld, driftchef, och Per-Erik Mattsson, vd för Hermelin tror på satsningen i Sävast.

Foto: Lena Leffler

Sävast2019-10-02 18:23

Han och Per-Erik Mattsson, vd för Hermelinen fanns på plats under tisdagen som var den officiella öppningsdagen med sedvanlig invigning. Gymmet på Boden Business Park blir det första utanför Luleå.  Idén är att Hermelinens anläggningar ska finnas på fler ställen.

– I dag har vi vår stora träningsanläggning på Sandviksgatan och ett nytt gym på Ålgatan på industriområdet.Hermelinen har sina rötter i sjukvården och våran träningsprofil är att gymmet ska passa alla som vill träna. Vi tror på den här satsningen, säger Per-Erik Mattsson.

Det börjat gå mer åt det hållet att kunder vill ha tillgång till gym där man jobbar men även där man bor. 

– Det är svårt att beräkna hur stor ökningen blir på anläggningarna utan vi ser utökningen som ett mervärde för våra kunder som ges möjligheten att träna på fler ställen, säger vd Mattsson.

Enligt honom var etableringen en ren tillfällighet.

– Jag sprang ihop med Erik Svensson på Boden Business Park och presenterade sedan projektet. Det som var extra roligt var att spelutbildningen fanns här och att man redan hade 80 elever som verkligen behöver träna.

– För att spelutvecklare ska kunna prestera på hög nivå så krävs också bra fysik.  Det blir många timmar framför skärmen, säger Per-Erik Mattsson.

För att göra en tydlig koppling  mellan Hermelinen och spelutbildningen så har man också erbjudit eleverna ett fystest och hjälp med träningsprogram under utbildningstiden.

– Det är ett unikt samarbete. Vi kommer att testa speleleverna igen när de tränat ett tag.  Helhetstanken är att de ska må bra för att klara av sitt arbete bättre, säger Per-Erik Mattsson.

– Så tillsammans med övrig verksamhet så finns ett bra underlag.I dag finns också mycket personer som jobbar i Luleå men bor i Sävast.Sävast växer dramatiskt fort  just nu,  säger Per-Erik Mattsson.

Enligt driftchefen Jon Havnesköld så har alla motionerande sävastbor spelat in när det gäller etableringen.

– Många promenerar, åker skidor eller spelar golf här. Sävast  är en aktiv by men har saknat ett gym. Nu har man äntligen fått ett, säger han.

I tisdags fanns Per-Erik Mattsson, vd, och Jon Havnesköld, driftchef, på plats i nya gymmet i Sävast.
I tisdags fanns Per-Erik Mattsson, vd, och Jon Havnesköld, driftchef, på plats i nya gymmet i Sävast.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!