60-årsjubel för Sangis skola

Sangis skola fyller 60 år och det firades med stort kalas på fredagen. På plats fanns både gamla som nya lärare och elever.  -  I dag ser jag barnbarn till de elever jag hade här som nybakad lärare, säger inbjudne gästen Börje Nilsson.

KUL. Kritsada Lindqvist och fröken Suanne Palmqvist trivdes. Foto: Britt-Louise Spets

KUL. Kritsada Lindqvist och fröken Suanne Palmqvist trivdes. Foto: Britt-Louise Spets

Foto:

SANGIS2008-10-25 06:00
Mellan 1965 och 1970 jobbade Börje Nilsson och hans hustru Marianne Nilsson som lärare vid Sangis skola. Bägge var nya i sin profession och de minns de fem åren med glädje. På fredagen fanns de på plats för att delta i firandet som blev en resa i nostalgins tecken. Bland besökarna skymtade forna elever som nu tog del av sina barnbarns framträdanden på scenen. -  När jag kom hit efter att ha jobbat ett kort tag i Stockholm tyckte jag att det var rena skärgårdsidyllen, säger Marianne Nilsson. Jättejobb
Planeringen inför firandet har har pågått under lång tid och med stor hjälp av alla föräldrar, säger läraren Susanne Palmqvist. -  Vi har ett stort stöd från föräldrarna i alla sammanhang, de har gjort ett jättejobb. Men vad vore väl festen utan alla barnen. Uppklädda och redo att framföra sketcher och sånger dagen till ära gav de extra glans bland tal och presentutdelningar. Konferencier var Emma Sandin som går i klass fem, hon medger att det var lite nervöst i början, men det gick snabbt över. Att sjunga är roligast i skolan, tycker Kritsada Lindqvist som går i tvåan. Carl Larsson i trean föredrar dock slöjd och matematik. Oavsett vilket så var fredagens firande helt i deras smak - vem vill väl inte gå på fest och dessutom på skoltid.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om