Bistert i byn, bra i backen

Minus 30 nere vid sjön, -20 vid hotellet och mellan 8 och 10 minusgrader i backen. Det gäller att befinna sig på rätt plats vid rätt tidpunkt i Riksgränsen.

VILKEN VY. Fjället breder ut sig för skidåkare både på bredden och längden.

VILKEN VY. Fjället breder ut sig för skidåkare både på bredden och längden.

Foto: Patrik Strömsten

Riksgränsen2009-02-19 16:12
På torsdagen öppnade backarna i Riksgränsen. Omkring hundratalet åkare passade på tillfället att kasta sig ut i pisterna. De åkare som fanns uppe på fjället hade drägligare temperaturförhållanden, än de besökande som fanns i Riksgränsens by.- Pisterna är magiska, konstaterade Patrik Strömsten som passat på att pröva på under torsdagen.- Men det biter till rejält när man kommer in i skuggpartierna.Patrik Strömsten passar på att berömma underlaget som verkar må bara bra av kylan.- Snön "brinner ihop" och det blir ganska hårt, förklarar han.- "Manchestersnö" kallas det.Något hundratal personer hade alltså passat på att ta sig upp på fjället på premiärdagen.- Det beror delvis på att torsdagen är ankomstdag för många som kommer med flyger, säger Patrik Strömsten.- Redan på fredagen räknar vi med flera i backarna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om