Mayas soliga vinst: "Det kändes overkligt"

De lyckliga vinnarna av Extras och Deturs resetävling, Anneli och Maya Rosell, har precis landat hemma i Luleå igen efter all inclusive-resan till Kreta: ”Vi hade superbra väder och är jättenöjda”.

Minnen. "Vi tar med oss vädret, avkopplingen, den mysiga marknaden, det var helt underbart", säger Anneli om resan.

Minnen. "Vi tar med oss vädret, avkopplingen, den mysiga marknaden, det var helt underbart", säger Anneli om resan.

Foto:

Resetävling2017-09-21 07:00

I våras tävlade Extraredaktionen och Detur ut en all inclusive-resa till Kreta på fyrstjärniga Hotell Selini Suites.

Anneli och Maya Rosell från Södra Sunderbyn blev de lyckliga vinnarna och har laddat hela sommaren för att få åka iväg och koppla av en vecka i värmen.

– Det kändes overkligt att vinna. Det var perfekt att få börja hösten med en resa, vintern blir kortare och nu känns det helt okej att börja jobba igen, säger Anneli Rosell när Extra ringer upp för att höra hur resan gick.

– Vi har tre tjejer hemma, en som är sex år, en som är 16 år och så Maya, 11. Det var kul att få åka iväg själv och göra något bara hon och jag, det blir inte så ofta och nu fick vi verkligen tid att umgås bara vi två. Det var jättemysigt.

Vilka förväntningar hade Maya inför resan?

– Bada, sola och äta glass. Vi hade tittat på bilder och en film från hotellet innan vi åkte. Så hon visste hur det såg ut. Hon hittade en annan kompis som också heter Maja som hon badade mycket med. Hotellet hade all inclusive och barndrinkar i baren så hon drack strawberryparadise hela tiden med kompisen Maja.

Vad hittade ni på under semesterveckan?

– Vi gjorde en utfykt nästan varje dag. Utanför hotellet gick det bussar var 20:e minut, så det var bara att hoppa på en buss. En dag åkte vi in till Chania och gick på den lokala marknaden, vi käkade lunch, jag köpte honung och gick runt där hela dagen.

Och vädret?

– 30–35 grader och sol varje dag. Dagen vi åkte hem var det 36 grader, vi är supernöjda!, säger Anneli Rosell.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om