En av de som kritiserat förändringar är Ulrika EK, som har en dotter som läser gymnasiet i Luleå och därför pendlar till och från Råneå.
– Visst är det positivt att de lyssnar på oss och för dottern så finns det fler bussar att välja på de dagar då hon går längre, säger Ulrika Ek.
Hon har tidigare lyft problematiken att alltid finnas till hands eftersom att det varit stora problem med både chaufförer och trasiga bussar för länstrafiken. En bakjour som hon nu hoppas ska slippa att upprätthålla.
Vi har också varit i kontakt med bibliotekarien Lena Krååk som pendlar till Råneå med buss. För henne försvann det en hel del turer på eftermiddagarna, något som var av vikt när biblioteket hade öppet längre vissa kvällar.
– Nu blir det väldigt tajt att hinna med bussen 17.00 men det är i alla fall bra att den finns. Däremot så försvinner fortfarande många av de senare bussarna, säger hon.
Lena Krååk menar att det kanske främst känns som att länstrafiken tagit till sig av pendlare från Haparanda och Kalix och inte till och från Råneå.
– Det verkar så när man tittar på förändringarna och hur man flytta tiderna. Det jag hör i många samtal med Råneborna är att de inte känns likvärdigheten med resten av kommunen och andra byar som Sunderbyn och Gammelstad, säger hon.