Rallycrossen - en folkfest

14 juni 2008 17:54
KALIX, KURIREN.

 

Folkligt, festligt men inte fullsatt. Likväl blev årets SM i Rallycross en folkfest.
-  En perfekt tävling med ett bra startfält. Vi är helnöjda, säger Lars Englund, ordförande i Kalix motorklubb.
I år slogs inget publikrekord när Rallycrosscirkusen drog in på motorstadion i Kalix. Förra året kom nästan 8000 personer - i år stannade antalet på 6540 men såväl Lars Englund som presschefen, Leif Karlsson är nöjda ändå.

 

-  Dagen har varit jättebra men Sverige spelar mot Spanien i EM-fotbollen klockan sex, många som bor längre bort har nog valt att stanna hemma för att hinna se den. Dessutom kör vi betydligt tidigare i år vilket gör att turisterna inte har hunnit komma hit, säger Leif Karlsson.

 

Nationalsång

 

De som fanns på plats, de var ju trots allt över 6000 personer, fick uppleva en dag i solsken och massor av hästkrafter men även en klingande stämma från sexåriga Milla Karlsson som inledde tävlingen med att sjunga nationalsången. Sedan var allt igång. Tusentals hamburgare stektes, kaffebryggarna gick varma och kylbagarna bland publiken var välfyllda. Pitemål och Kalixmål blandades med stämmor från Älvsbyn och Norge.

 

-  Kalix har kanonbra arrangemang, många toaletter, bra mat och en rolig bana, säger Kerstin Bergman från Älvsbyn som har besökt många tävlingar.

 

Supporter

 

På plats fanns också Fredrik Tigers mamma Inga-Lill Tiger som följt honom sedan han började tävla för 21 år sedan.

 

-  Visst är det roligt med alla hans pokaler men det viktigaste är att han inte gör sig illa, säger hon.

 

Fredrik Tiger gjorde sig inte illa, hans bil ville däremot inte vara med på de sista varven i finalen och därmed blev det ingen seger för hemmahoppat. Inom idrotten kan allting hända och i synnerhet inom motorsporten, konstaterar pappa och hjälpredan, Ingemar Tiger.

 

-  Så här är det inom motorsporten. Det är bara att ta nya tag.

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Britt-Louise Spets 0923/122