Klart: Hon Àr Ärets företagare i LuleÄ

Nu Ă€r det klart vem som utsetts till Årets företagare i LuleĂ„ – Camilla Lindmark, Aulis i Norr AB. Maria Söderberg, ordförande i Företagarna LuleĂ„ delade ut priset till en rörd och överraskad vinnare vid en smĂ„skalig ceremoni tidigare i veckan.

En rörd och stolt vinnare - Årets företagare i LuleĂ„ Ă€r Camilla Lindmark.

En rörd och stolt vinnare - Årets företagare i LuleĂ„ Ă€r Camilla Lindmark.

Foto: Elin Emborg

Priser & utmÀrkelser2021-09-10 10:00

Med en verksamhet som spĂ€nner över fyra bolag frĂ„n fastigheter till hĂ€stsport, och dĂ€r hon dessutom verkar som affĂ€rsĂ€ngel och styrelseordförande, har Camilla Lindmark fullt upp. En doldis för mĂ„nga, som verkar i det tysta och som trivs med att fĂ„ mĂ€nniskor och verksamheter att blomstra. 

Grattis! Hur kĂ€nns det att bli Årets företagare i LuleĂ„? 

– Jag kĂ€nner mig rörd, att nĂ„gon har tittat pĂ„ mina företag och gĂ„tt igenom vad vi gjort vilka, vilka projekt vi genomfört, vĂ„r personal och gjort research om oss. En utmĂ€rkelse, ett pris till oss!

Vad betyder det hĂ€r priset för dig? 

– Jag vet att jag sticker ut, jag verkar i branscher dĂ€r jag som kvinna inte tillhör normen, och det har ibland gjort mig lite tilltufsad. Att bli lyft sĂ„ hĂ€r, Ă€r vĂ€ldigt glĂ€djande. 

BerĂ€tta mer om dina bolag! 

– Aulis betyder generös, och det Ă€r namnet pĂ„ moderbolaget som samlar tillgĂ„ngar och hĂ€stsportcentret. Sen har vi tre dotterbolag: ett byggprojektkonsultbolag, vi har ocksĂ„ polstjĂ€rnan som Ă€r fastigheter med studentlĂ€genheter och det tredje Ă€r verkstad som legotillverkar till basindustrin i Norrbotten, dĂ€r vi har 25 medarbetare.

Hur startade allt? 

– Det Ă€r en lite festlig historia. Det började med att min man hade sparat ihop och samlat alla tillgĂ„ngar för att kunna köpa ett ridhus, och istĂ€llet gjorde jag av med de pengarna pĂ„ att köpa ett stĂ„lbolag, som vid den tiden var konkursmĂ€ssigt. Jag mĂ„nar mycket om Norrbotten och vill att det ska gĂ„ bra hĂ€r, sĂ„ jag sa till min man: om du ska ha ridhuset, behöver vi först fĂ„ stĂ„lbolaget att gĂ„ bra, och fĂ„ det att funka. Det gjorde det, och dĂ€r har vi starten. 

Varför tror du att du fick priset? 

– NĂ€r jag lĂ€ser nomineringen tĂ€nker jag att det Ă€r nĂ„gon eller nĂ„gra som har uppmĂ€rksammat det vi gör, att det hĂ€nder mycket Ă€ven om vi sjĂ€lva inte slĂ„r pĂ„ stora trumman och fĂ„r rubriker. Att vi jobbat som inkubatorer och affĂ€rsĂ€ngel, att det gett ringar pĂ„ vattnet. 

Hur ska ni fira den fina utmĂ€rkelsen? 

– Jag Ă€r sĂ„ överraskad och rörd, sĂ„ jag vet faktiskt inte Ă€n. Jag fĂ„r fundera lite pĂ„ det, avslutar Camilla Lindmark.

Nominering: 

Årets företagare har mĂ„nga strĂ€ngar pĂ„ sin lyra och mĂ„nga jĂ€rn i elden. FrĂ„n byggteknik och metallindustri till hippologi och estetik. En engagerad mĂ„ngsysslare som bĂ„de bygger det stora och vĂ€rnar om det lilla. En affĂ€rsĂ€ngel som helst jobbar i det tysta och lyfter andra. En entreprenör som lĂ€nge flugit under radarn, men som har alla hĂ€star hemma, om man sĂ€ger sĂ„. 

Årets företagare Ă€r Camilla Lindmark, Aulis i Norr AB, i Södra Sunderbyn.

FrĂ„n vĂ€nster: Maria Söderberg, ordförande i Företagarna LuleĂ„, Årets företagare i LuleĂ„ Camilla Lindmark och Karin Klockare, Företagarna LuleĂ„.
FrĂ„n vĂ€nster: Maria Söderberg, ordförande i Företagarna LuleĂ„, Årets företagare i LuleĂ„ Camilla Lindmark och Karin Klockare, Företagarna LuleĂ„.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!