Klart: Hon är årets företagare i Luleå

Nu är det klart vem som utsetts till Årets företagare i Luleå – Camilla Lindmark, Aulis i Norr AB. Maria Söderberg, ordförande i Företagarna Luleå delade ut priset till en rörd och överraskad vinnare vid en småskalig ceremoni tidigare i veckan.

Priser & utmärkelser 10 september 2021 10:00

Med en verksamhet som spänner över fyra bolag från fastigheter till hästsport, och där hon dessutom verkar som affärsängel och styrelseordförande, har Camilla Lindmark fullt upp. En doldis för många, som verkar i det tysta och som trivs med att få människor och verksamheter att blomstra. 

Grattis! Hur känns det att bli Årets företagare i Luleå? 

– Jag känner mig rörd, att någon har tittat på mina företag och gått igenom vad vi gjort vilka, vilka projekt vi genomfört, vår personal och gjort research om oss. En utmärkelse, ett pris till oss!

Vad betyder det här priset för dig? 

– Jag vet att jag sticker ut, jag verkar i branscher där jag som kvinna inte tillhör normen, och det har ibland gjort mig lite tilltufsad. Att bli lyft så här, är väldigt glädjande. 

Berätta mer om dina bolag! 

– Aulis betyder generös, och det är namnet på moderbolaget som samlar tillgångar och hästsportcentret. Sen har vi tre dotterbolag: ett byggprojektkonsultbolag, vi har också polstjärnan som är fastigheter med studentlägenheter och det tredje är verkstad som legotillverkar till basindustrin i Norrbotten, där vi har 25 medarbetare.

Hur startade allt? 

– Det är en lite festlig historia. Det började med att min man hade sparat ihop och samlat alla tillgångar för att kunna köpa ett ridhus, och istället gjorde jag av med de pengarna på att köpa ett stålbolag, som vid den tiden var konkursmässigt. Jag månar mycket om Norrbotten och vill att det ska gå bra här, så jag sa till min man: om du ska ha ridhuset, behöver vi först få stålbolaget att gå bra, och få det att funka. Det gjorde det, och där har vi starten. 

Varför tror du att du fick priset? 

– När jag läser nomineringen tänker jag att det är någon eller några som har uppmärksammat det vi gör, att det händer mycket även om vi själva inte slår på stora trumman och får rubriker. Att vi jobbat som inkubatorer och affärsängel, att det gett ringar på vattnet. 

Hur ska ni fira den fina utmärkelsen? 

– Jag är så överraskad och rörd, så jag vet faktiskt inte än. Jag får fundera lite på det, avslutar Camilla Lindmark.

 

Nominering: 

Årets företagare har många strängar på sin lyra och många järn i elden. Från byggteknik och metallindustri till hippologi och estetik. En engagerad mångsysslare som både bygger det stora och värnar om det lilla. En affärsängel som helst jobbar i det tysta och lyfter andra. En entreprenör som länge flugit under radarn, men som har alla hästar hemma, om man säger så. 

Årets företagare är Camilla Lindmark, Aulis i Norr AB, i Södra Sunderbyn.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa