Bankdirektören kan bli Årets ledare: Jätteinspirerande

Som vd för Sparbanken Nord vill han utveckla företagare och förverkliga drömmar i regionen vi lever i. Nu är Gunnar Eikeland en av de nominerade till priset Årets ledare i Norrbotten.

Gunnar Eikeland, vd Sparbanken Nord, hyllas för sitt ledarskap, mod och sitt engagemang för samhällsutveckling. Nu är han en av de nominerade till priset Årets ledare i Norrbotten 2020.

Gunnar Eikeland, vd Sparbanken Nord, hyllas för sitt ledarskap, mod och sitt engagemang för samhällsutveckling. Nu är han en av de nominerade till priset Årets ledare i Norrbotten 2020.

Foto: Maria Fäldt

Priser & utmärkelser2020-12-12 10:00

Det är Norrbottens Affärer som i samarbete med i.o.h organisationsutveckling delar ut priset Årets ledare i Norrbotten. Allmänheten har fått nominera ledare i länet och nu har juryn utsett de tre finalisterna.

Gunnar Eikeland, vd Sparbanken Nord, är en av dem som kan ta hem den ärofyllda titeln.

Hur känns det?
– Jag känner mig väldigt glad och tacksam. Det känns jätteinspirerande att vara nominerad till en sådan här sak. Jag har varit ledare i många år och försöker vara mig själv och göra ett så bra jobb jag kan i de roller jag har. Det är jätteroligt om någon annan också uppmärksammar det. Sen är det viktigaste att man skapar ett starkt team i det företag man har, och det har vi här på Sparbanken Nord. 

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Det bästa med mitt jobb som ledare för en regional bank är att vara en aktiv kraft för att utveckla den region vi lever i. Att göra sitt för att utveckla företagare, och att förverkliga olika drömmar som människor har. Det är den rollen vi försöker ha och möjliggöra, som regional bank som verkar och har sitt fulla fokus på vår region här uppe, säger Gunnar Eikeland och fortsätter:

– Något jag också uppskattar mycket är lagarbetet, att jobba tillsammans med medarbetare och att skapa ett bra helhetsresultat för banken. Och då tänker jag inte bara ekonomiskt, utan också att få nöjda kunder. Sen är vi ju lite speciella där vi också jobbar aktivt med samhällsengagemang och därmed har en betydelse i länet. Det totalt sett gör att det här är ett jätteroligt arbete.

Vilka ledaregenskaper är viktigast för dig?
– Jag tror att man ska vara på ett vänligt sätt tydlig och kommunikativ, det handlar om att få med sig människor på de olika saker man vill göra. Men också trygg och stabil. Det är de främsta egenskaperna tror jag.

Pristagare

2001: Annika Högström; Läkarjouren i Norrland, Gammelstad.
2002: Tomas Björk, Lantmännen Norrbotten.
2003: Hans Mörtberg, Kablia, Övertorneå.
2004: Tommy Innala, Polarica, Haparanda.
2005: Kim Traumer, Aspföretagen, Sävast.
2006: Maud Spencer, Svalson AB, Öjebyn.
2007: Erik Lindbäck, Lindäcks bygg, Piteå.
2014: Victoria Bäckström, Förvaltningsrätten, Luleå.
2015: Kristina Brännström, Sandens hälsocentral, Boden.
2016: Jonas Ekman, Luleå tekniska universitet, Luleå.
2017: Anna Andersson, Elgiganten, Luleå.
2018: Stefan Helmvall, vd på Lapplands Elnät, Jokkmokk.
2019: Teija Joona, Region Norrbotten, Luleå.

Vinnaren av Årets ledare 2020 presenteras på Norrbottensaffärer.se inom kort.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!