Populär bingofinal i Antnäs

Publikrusning och slutsålt när vinsterna skulle fördelas.

2 september 2019 11:52

Bilparkeringen blev snabbt fylld och reservutrymmen vid och omkring sporthallen fick tas i bruk. 1500 – 1700 deltagare hade lockats till finalen för Antnäs bilbingo den 12 augusti.

- Jag har varit med samtliga åtta bingokvällar och varje gång har jag varit lite orolig över att inte våra kunder ska komma, men den oron är borta nu,  säger Roland Brandlöv, när han på avstånd blickar ut över den fyllda parkeringsplatsen.

Antalet bilar, med 2-3 personer i varje bil, beräknades till fler än 500. Inne i Sporthallen hade 125 personer tagit plats vid bord som förbokats. Köerna till försäljningen av bingobrickor, Freeplay och annat spelmaterial ringlade långa två timmar före bingostarten klockan 19. 

– Jag är egentligen ingen spelare, endast någon liten vinst under alla åren jag varit här på bilbingo men jag tycker det är så trevligt med den sociala samvaron. Det är så roligt att träffa såväl nya som gamla bekanta. Kan jag bidra med lite inkomster till föreningens verksamhet så gör jag det med glädje, berättar en spelare som vill vara anonym.

En viss oro spred sig bland de som svarade för försäljningen. Kommer bingobrickorna och Freeplay att ta slut? När bingofunktionären, spelutroparen Kikki Wennberg, startade bingospelet var endast ett begränsat antal spelbrickor kvar och Freeplay var helt slut. 

– Intäkterna från sommarens åtta bingospel har gett ett bra resultat. Ett resultat som till stora delar är predestinerat till klubbens idrottande ungdomar. Vi har ett hyggligt läge, det vill säga inget ekonomiskt krävande behov av maskininvesteringar eller andra kostnadskrävande utgifter och det innebär att vi troligen kan vara lite generösare med medel till klubbens ungdomar inom hockey, skidor och basket, säger Yvonne Widmark, bingoansvarig i Antnäs BK.

Även till försäljningen av fika och hamburgare ringlade köerna långa. Redan innan bingospelet började hade man sålt slut på hamburgare och i fikaförsäljningen var det nära nog slut på alla goda bakverk. Ansvarig för Antnäs BK:s bilbingo, Yvonne Widmark, fick skyndsamt besöka affären för skaffa mer hamburgare, fikabröd och läsk. 

– Det här är inte sant! Slut på hamburgare och vi har ännu inte kommit till spelpaus, säger grillmästaren Tomas Eriksson.

Antnäs BK har bedrivit bilbingo under 18 års sommarmånader. Det började blygsamt sommaren 2000 med den tidens mått mätt ganska bra besöksfrekvens och resultat. Under åren har deltagarantalet ökat och framförallt allt av långväga besökare. Även fler yngre deltagare har sökt sig till Antnäs för att delta i bingospelet.

Håkan Nilsson, har varit funktionär under många år.

– För mig är det naturligt att hjälpa till med bilbingo och annan verksamhet som bedrivs i föreningen. Det är bra för boende i vår by, framför allt för alla ungdomar. Dessutom kan man säja att bingoverksamheten har bidragit med att sätta Antnäs på kartan. Underligt vore om man nyttjade föreningen utan att ge något tillbaka.

Till kvällens finalspel var vinstsumman satt till 100.000 kronor och antalet vinster fördelade på 45 vinster . 32 vinster à 1000 kronor, 7 vinster à 3000 kronor, 3 vinster à 5000 kronor, 2 vinster à 6000 kronor, 1 vinst à 20.000 kronor.

De 32 vinsterna på 1000 kronor fick en geografisk bred spridning där endast en av vinsterna fick delas på tre personer som fick bingo samtidigt. Vinsterna på 3000 kronor gick till Kiruna, Skellefteå, Alvik, Boden, Bergnäset-Luleå, Bertnäs-Piteå och Antnäs. De två vinsterna på 6000 kronor gick till Älvsbyn och till Landeryd i Småland. 20 000-kronors vinsten delades på två vinnare. 10.000 kronor gick till en vinnare som ville vara anonym och 10 000 kronor till Ulla Lövgren från Arvidsjaur. Glädjen hos Ulla gick inte att ta miste på.

– Inga tiggarbrev vill jag ha, jag ska serva min bil och det är inte gratis och därutöver ska jag på bröllop – inte mitt eget – så nu kom vinsten lägligt för klädinköp och present till brudparet, säger Ulla Lövgren.            

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Reidar Jönsson