Poppis loppis i Ersnäs

Arrangerades för femte året i rad. Det bara växer säger initiativtagarna.

7 augusti 2019 14:30

Det som började med ett behov att rensa bort litet saker hos en familj har vuxit till att denna sommar utmynna i 30 försäljningsställen och en strid ström av köpsugna loppiskunder.

Annelie och Johan Lyckestig är initiativtagare till Ersnäs Byaloppis och är själva passionerade samlare av antika och gamla grejer.

– Vi har varit på många loppisar och handlat under åren. Då måste man rensa och göra sig av med saker ibland, säger Annelie.

2015 öppnade de garageportarna och dukade upp grejer till försäljning. Det kom oväntat många. Facebooksida och mun-mot-mun-metoden samt några hänvisningsskyltar från byavägen till deras villa var all marknadsföring.

– Sommaren efter gjorde vi om det och då hakade ett flertal grannar på och rensade bland sina saker, säger Annelie.

– Folk söker unika saker till sina hem och sommarstugor. Blå-vitt porslin till exmepel , är populärt  och barnkläder i storlekar ”innan nötåldern” säljer bra. Vi lägger priserna så att man får så mycket som möjligt sålt.

På ett annat ställe, på Torget, står Maria Söderberg och säljer leksaker och barnkläder. 

– Barnen har vuxit ur både kläder och leksaker så det här är ett jättebra tillfälle att röja ur garderober och förråd. Vi hann inte riktigt packa upp ett Pippi-hus med figurer innan vi hade en köpare, säger Maria.  

En annan av försäljarna på torget är Elin Lundström som säljer glas och porslin.

– Jag och min pojkvän skall flytta ihop och vi kommer att ha dubbla uppsättningar av en del saker. Bra att kunna sälja av en del då säger Elin. Det ligger ju i tiden också att låta andra ta del av det man själv inte behöver.

Ett evenemang som fortsätter nästa sommar utlovar Lyckestigs vid dagens slut.

– Ja, det är bra och roligt sätt sälja för att återanvända saker och det är ett bra event för byn också. Vi kommer igen nästa sommar, säger Annelie när de stänger sina garagedörrar för detta år.  

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Carin Sunden