Polisen möter marsch med tårgas i Hongkong

Polisen i Hongkong har än en gång använt tårgas mot demonstrerande aktivister.

Tusentals människor marscherar i stekande hetta efter att regeringskritiska budskap rivits ned i staden.

21 september 2019 12:03

Kinavänliga aktivister har rivit ned färgglada lappar med demokratiaktivisters budskap, som satts upp på väggar på många platser i staden.

Jag är en kinesisk man, ropade en person som rev ned lappar, för att försvara sitt handlande när han konfronterades av demokratiaktivister.

Lapparna har satts upp som stora mosaiker som har växt fram vid bland annat busshållplatser, köpcentrum och gångbanor. Platserna kallas Lennonväggar efter John Lennon-muren i Prag, som på 1980-talet var täckt med Beatlestexter och meddelanden om politiskt missnöje.

Den Kinavänlige parlamentsledamoten Junius Ho, som skarpt kritiserat protesterna, hade uppmanat sina anhängare att städa upp runt 100 Lennonväggar i staden. Han skrev dock senare på fredagen att det inte skulle bli någon uppstädning på grund av säkerhetsrisken.

Tågstationer i närheten av potentiellt oroliga platser har stängts av spårtrafikoperatören MTR.

Protesterna inleddes i våras för att stoppa ett lagförslag om att tillåta utlämning av misstänkta brottslingar till Fastlandskina. Demonstrationerna har senare breddats med krav om demokratireformer och att Peking lämnar staden ifred.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
TT-Reuters