Bergfors: "Äter minst sju hamburgare per vecka"

Richard Bergfors, vd för Max Burgers, besökte poddstudion med två rykande färska priser, han är nämligen precis utsedd till Årets Företagare i både Luleå och Norrbotten.

Richard Bergfors, vd för Max Burgers, är poddgäst i senaste avsnittet av Snacka om affärer.

Richard Bergfors, vd för Max Burgers, är poddgäst i senaste avsnittet av Snacka om affärer.

Foto: Elin Emborg

Poddradio2020-09-25 09:26

Det här avsnittet av Snacka om affärer handlar om vad de här priserna betyder och så får vi svar på frågan om han är less på att ta emot priser, då Maxkoncernen ofta prisas för bland annat sitt arbete runt hållbarhet. 
Men det blir även ett samtal om hur det är att jobba i ett familjeföretag, hur hans drivkrafter ser ut och om hans nästan besatta relation till hamburgare.

– Jag äter minst sju hamburgare per vecka. Givetvis på någon av våra restauranger men jag gillar även att laga burgare själv, säger Richard Bergfors. 

Maxkoncernen har över 140 restaurangen i Sverige och utomlands, sysselsätter runt 6 000 medarbetare och omsätter närmare fyra miljarder kronor. Richard Bergfors berättar om utmaningarna kring att leda ett så stort, men fortfarande familjeägt, företag. 

Förutom ett närmare möte med Richard Bergfors gästas även podden av Johanna Sjögren, rådgivare hos Almi Nord. Hon ger dig tre starka skäl till varför du som företagare bör jobba med hållbarhet. 

Hela intervjun finns där poddar finns, bland annat här: Snacka om affärer

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!