Amanda Mattsby: Vill ha mer LIV i livet

Amanda Mattsby, Explore a little more, gästar podden Snacka om affärer.
Amanda Mattsby, Explore a little more, gästar podden Snacka om affärer.

Hon är fotograf, entreprenör och utbildare från Gällivare. Amanda Mattsby driver företaget som går under namnet Explore a little more, ett förhållningssätt som passar in hennes inställning till livet både privat och yrkesmässigt.

Poddradio 15 juli 2021 08:00

Den här veckan gästas podden Snacka om Affärer av Amanda Mattsby, Gällivare. 2016 valde hon att säga upp sig från sin fasta anställning inom kommunikationsbranschen, startade enskild firma med målet att göra det hon mår bra av, på riktigt. Hennes motto är att få in lite mer liv i livet, helt enkelt. 
- En känsla som gnagt ett tag. Kändes som att jag levde efter vad andra förväntade sig av mig. Jag hade aldrig stannat upp och funderat på vad jag faktiskt ville. Till slut valde jag att faktiskt lyssnade på mig själv och reflekterade. När jag var 25 år fick jag barn och jag ville vara en bra förebild för min son. Då registrerade jag enskild firma och valde att börja med det jag kunde, sociala medier och grafisk form. Det var en start och en chans att få göra vad jag verkligen ville göra. 

Och vad var det då? 
- Att jobba med hälsa, både mental och fysisk. Att göra det på ett sätt som får varje människa att må bra. Det var förra året jag vågade ta det steget och nu har jag och min kollega Ebba Larsson en medlemsplattform som fokuserar på precis detta och att fler ska kunna få ta del av kunskapen och insikterna. 

Vad betyder Gällivare för dig? 
- Gällivare betyder jättemycket för mig. Jag är född och uppvuxen här. Men jag har också valt att stanna, det är viktigt att lägga till. Jag får ofta höra ”du som kan bo var som helst med ditt jobb, varför bor du kvar i Gällivare”. Men jag har valt det för att jag tycker det är väldigt fint här och fem minuter till allt.

Mer om Amanda Mattsbys drivkrafter, företagande och liv i Gällivare kan ni höra i podden Snacka om Affärer. Podden finns där poddar 
https://open.spotify.com/episode/1U7BLcYhPkSz1XOv33qDOH

I det här avsnittet medverkar även Johanna Sjögren, Almi Nord. Hon delar med sig av tankar kring drivkraftens betydelse för ditt företag. 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa