Johan Eriksson har under tio år framgångsrikt jobbat på tvåstjärniga Oaxen i Stockholm, varav de senaste tre åren som kökschef för finmatsalen. Innan dess arbetade han på Noma i Köpenhamn, betraktat som en av de bästa restaurangerna i världen. Under tisdagen blev det klart att han ansluter till det team som ska driva och utveckla restaurang Tage. Och den 20 juli slår man upp portarna. Restaurangen är en del av Kust hotell & spa.
- Att få Johan med i teamet känns fantastiskt bra. Vi har verkligen format ett dream team, säger Tomas Larsson, executive chef på restaurang Tage i ett pressmeddelande.
Tillsammans med resten av personalen kommer han att ansvara för såväl restaurangen på våning 13 med tillhörande sky bar och terrasser som för lobbybar och festvåning som spa och konferensmåltider.
Johan Eriksson är ursprungligen från Piteå, och ser mycket fram emot att få jobba på restaurang Tage.
- Det känns riktigt skoj att få laga sådant som jag verkligen uppskattar att äta själv. Vällagad mat från grunden, men utan en massa krusiduller. Det ska vara mat som folk känner igen sig i, blir mätta av och kan relatera till, säger han i ett pressmeddelande.