Så bygger man en Pitebo - del två

För sex år sedan kom kokboken

TRE KOCKAR. Sabina Hartman, Pernilla Gabrielsson och Louise Sundström går på hotell- och restaurangprogrammet och har varit med och lagat alla maträtterna.

TRE KOCKAR. Sabina Hartman, Pernilla Gabrielsson och Louise Sundström går på hotell- och restaurangprogrammet och har varit med och lagat alla maträtterna.

Foto: Jonas Hansson

PITEÅ2008-12-05 06:00
Palt är inte alltSå bygger man en PiteboPå torsdag lunch var det mingel på Strömbackaskolans herrgård, hemvist för eleverna på hotell- och restaurangprogrammet.Drygt tiotalet maträtter från del två av Piteås egen kokbok hade lagats till och de som varit med och göra boken fick provsmaka.Kommunalråd Helena Stenberg (s) förklarade att kommunen vill att invånarna ska göra hälsosamma och miljövänliga val och att kokboken är ett led i att stötta detta.Lax med lingon
Några av dem som medverkat med att tillaga alla rätterna, inskickade av Piteåbor, är Sabina Hartman, Pernilla Gabrielsson och Louise Sundström.- Favoriträtten är viltlax med lingon, säger alla tre.- Olgas bröd var gott, uppger Niklas Hammarsten från medieprogrammet.- Jag gillar ädelostpajen, säger Jessika Berglund.Mattias Öhlund
Linn Andersson från medieprogrammet är en av dem som gjort intervjuerna med de tio Piteåprofilerna.- Jag har bland annat intervjuat Mattias Öhlund. Eftersom han bor i USA fick jag göra det via mail. Han berättade bland annat om sitt intresse för ekologisk mat.I boken får man receptet till Mattias Öhlunds ruccolasallad med pesto och italiensk skinka, men man kan också lära sig att laga bland annat Hilding Holmqvists special, det vill säga oxfilé och pommes frites, Erik Westbergs pastagratäng och Åsa Perssons getostgratinerade rödbetor.Och ja - receptet på pitepalt finns förstås med ...
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!