Prostgården blir festvåning

Öjebyns gamla prostgård, med anor från 1722, blir festvåning. -Vi har länge haft en stor efterfrågan på det, bland annat till bröllop, säger Jón Óskar Árnason från Restaurang Bryggargatan, som står som huvudägare till det nya bolaget, som också inkluderar ett cateringkök.

PROSTGÅRDEN. Restaurang Bryggargatan öppnar Gästgivargatans festvåning i Öjebyns gamla prostgård. Från vänster Bryggargatans ägare Jón Óskar Árnason, Stefan Jonsson och Sarah Holmquist Árnason, som äger 75 procent i det nya bolaget, medan resten ägs av Niclas Wikström som driver företaget OMY.

PROSTGÅRDEN. Restaurang Bryggargatan öppnar Gästgivargatans festvåning i Öjebyns gamla prostgård. Från vänster Bryggargatans ägare Jón Óskar Árnason, Stefan Jonsson och Sarah Holmquist Árnason, som äger 75 procent i det nya bolaget, medan resten ägs av Niclas Wikström som driver företaget OMY.

Foto: Jonas Hansson

PITEÅ2007-10-13 01:45
När Bryggargatan slog upp sina dörrar i centrala Piteå för några år sedan ingick det i planerna att bygga en festvåning i lokalerna under det gamla bryggeriet.Det har dock visat sig svårare än planerat, med bland annat en massa säkerhetsföreskrifter som krav. Istället har man fått ha bröllop och större fester i hyrda lokaler eller i tält.Nu har restaurangens ägare, paret Jón Óskar Árnason och
Sarah Holmquist Árnason samt Stefan Jonsson, hittat en permanent lokal att förverkliga sitt koncept i och de gör det tillsammans med Niclas Wikström, ägare till OMY, som bland annat jobbar med reklam, webb, grafisk design och festverksamhet.- Vi har ett gott samarbete sedan tidigare och kompletterar varandra, säger Jón Óskar Árnason.Möbler beställda
Gemensamt har de köpt gamla prostgården i Öjebyn från Piteå landsförsamling.Gården som ligger just bredvid kyrkan håller just nu på att byggas om invändigt och nya möbler är beställda.-Det blir plats för 110 personer på nedre plan och dessutom ett mindre utrymme för 30-35 personer en trappa upp, berättar Sarah Holmquist Árnason.Namnet på det nya stället blir Gästgivargatan, det vill säga enligt samma koncept som deras andra restaurang där man också tagit namn efter den gata som huset ligger på.I slutet av november öppnar man för gäster och det sker i samband med servering av julbord.-Det blir ett stort gammaldags julbord. Vi har bland annat köpt två björnar från årets björnjakt i Norrbotten, som vi gör slarvsylta av, berättar Sarah Holmquist Árnason.Isländskt på julbordet
- Dessutom kommer vi att brygga en egen jullager och det blir också en del specialiteter hemifrån Island - dock inte surhaj, säger Jón Óskar Árnason. I det nya företaget ingår också ett storkök på Campus Holmen i Öjebyn, som man hyr från Svante Blomquist.-Tanken är att också utvidga cateringverksamheten. Vi har redan i dag många beställningar, alltifrån små middagsbjudningar för sex-åtta personer till fester med 80-100 gäster runt om i länet. Efterfrågan på catering har ökat kraftigt, säger Sarah Holmquist Árnason.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om